Siirry suoraan sisältöön

Oppaat

Ensikertalaisen opas

Tapahtumassa kävijä ostaa itsellensä oman konepaikan tapahtuman ajaksi ja tuo oman tietokoneensa tai konsolinsa, jolla hän viettää aikaa pelaten, surffaten, chattaillen tai hän voi osallistua järjestettäviin kilpailuihin omalla tietokoneellansa tai järjestäjien tuomilla välineillä. Tapahtumaan voi tulla myös katselemaan ja pelaamaan konsolipelejä ja tutustumaan uusiin ja vanhoihin ystäviin.

Mistä voin ostaa liput?

Lippuja saa verkkosivuiltamme osoitteesta tai paikan päältä, mikäli konepaikkoja on vielä tapahtuman alkaessa jäljellä. Vapaat konepaikat näet lippukaupastamme. Lipunmyynti yleensä avataan 1-2 kuukautta ennen tapahtuman alkamista ja siitä luonnollisesti ilmoitetaan sosiaalisessa mediassamme ja verkkosivuillamme. Jos tulet kävijänä tapahtumaan katselemaan menoa, on tapahtumaan vapaa sisäänpääsy klo 10-22, joten vanhemmat ja kaverit kanssa mukaan!

Ostin liput, mitä nyt?

Nyt alkaa ehkä se tuskallisin hetki, eli tapahtuman alkamisen odottaminen. Ennen tapahtumaa kannattaa pakata vain tarpeelliset ja välttämättömät tarvikkeet mukaan. Konepaikkasi pöytä on tarkoin mitoitettu, joten siihen ei välttämättä mahdu kaikkea, mitä kotonasi pidät pöydällä. Nyt on myös hyvä aika lukea sivuiltamme löytyvät tapahtuman säännöt.

Saapuminen tapahtumaan

Tapahtuman alkamisajankohta ilmoitetaan aina verkkosivuillamme. Aikataulun löydät sivuilta Ohjelma ja siellä oleva ”Tapahtuma alkaa” tai ”Ovet auki” kohta. Ennen tuota kellonlyömää ei tapahtumaan ole pääsyä, joten älä tule turhan aikaisin paikalle.

Autolla tulijat voivat tuoda autonsa ihan tapahtuman pääovien viereen tavaroiden purkamisen/lastaamisen ajaksi, mutta se on siirrettävä välittömästi alaparkkipaikalle toimenpiteen jälkeen. Yläparkkipaikka on tarkoitettu vain tavaroiden purkamiseen/lastaamiseen ja järjestäjiä varten. Kun olet purkanut tavarat ja tuonut ne sisään, näytä e-lippusi infossa, joka vaihdetaan rannekkeeseen ja suunnista omalle konepaikallesi ja rupea rakentamaan konepaikkasi lanikuntoon. Pöytärivin päädyssä on konepaikkakartta, josta voit katsoa, missä olikaan se oma konepaikka.

Tapahtuman aikana

Kun olet saanut konepaikkasi kasattua, lanit voi alkaa! Pelaile, chattaile, surffaile ja kilpaile muiden kanssa osallistumalla turnauksiin ja ennen kaikkea pidä hauskaa ja tutustu rohkeasti uusiin ystäviin ja älä unohda vanhoja ystäviä.

Tapahtuman aikana kannattaa pitää huolta myös monipuolisesta ruokavaliosta, nesteytyksestä sekä nukkumisesta ja hygieniasta. Tapahtumassamme on kahvio, josta saa pientä syötävää ja juotavaa ja ostamalla kahviostamme tuet samalla yhdistyksemme toimintaa.

Nukkua voi joko omalla konepaikalla istuen niin, että näyt koko ajan tai sille tarkoitetulla nukkuma-alueella. Huomioi, että tarjoamme vain lattiatilan nukkumista varten, joten otathan muistilistan mukaiset nukkumatarvikkeet mukaan. Hygieniasta huolehtii rakennuksen toisella puolella oleva HelmiCenter-urheiluhalli, josta löytyy suihkutilat.

Tapahtumasta voi poistua vapaasti kesken kaiken ja palata takaisin. Ovet ovat auki koko tapahtuman ajan 24 tuntia vuorokaudessa.
Tapahtumakartta auttaa suunnistamaan tapahtumassa. Sen löydät luonnollisesti verkkosivuiltamme.

Tapahtuman loputtua

Toivottavasti vietit mukavan viikonlopun kanssamme ja sinulla oli hauskaa. Tapahtuman päättymisaika on mainittu verkkosivuillamme ja toivomme, että kunnioitat sitä ja tapahtumaamme siivoamalla omat roskat konepaikaltasi roskakoriin ja pullot/tölkit viet omaan roska-astiaan tai mukanasi ja että pakkaat tavarasi aikataulun mukaisesti, jotta pääsemme siivoamaan paikat kuntoon ja pääsemme myös itse kotiin lepäämään. Muista tarkistaa konepaikkasi useaan otteeseen, jotta tavaroita ei unohdu.

Mikäli unohdit jotain tavaroita, niitä voi tiedustella puhelimitse (suljemme infon puhelimen vasta lähdettyämme tapahtumapaikalta), sähköpostitse tai verkkosivujemme lomakkeen kautta.

Lisäkysymyksiin vastaa järjestäjät mielellään, rohkeasti kysymään vaan! Nähdään laneilla!

Tarkistuslista

Ota vain välttämätön ja tarpeellinen tavara mukaan!

Tietokone/konsoli (tietokone, näyttö, näppäimistö, hiiri, kuulokkeet ja tarvittavat johdot)

Vähintään 5 metrin ethernet-johto (cat5e tai parempi)

Vähintään 3 pistokkeen maadoitettu jatkojohto sähköä vieville laitteillesi. Me tarjoamme yhden sähköpistokkeen jatkojohdollesi

Hygieniatarvikkeet (hammasharja, hammastahna, shampoo, pyyhe yms.) sekä nukkumatarvikkeet (makuualusta, makuupussi, tyyny) yöpymistä varten

Rahaa ostoksia varten (tapahtumassa on kahvio). Kahviossamme käy maksuvälineenä myös kortit!

Matkapuhelin

Tulostettu tai mobiilinäytöltä näytettävä e-lippu konepaikkavarauksestasi, joka vaihdetaan tapahtuman infossa rannekkeeksi

Tietoa vanhemmille

Mikä on HelmiLAN?

HelmiLAN on tietokoneista ja konsoleista kiinnostuneille tarkoitettu Helsingissä järjestettävä verkkopelitapahtuma. Tapahtuma on saanut juurensa jo vuodesta 1998, jolloin Helmi Liiketalousopiston datanomi opiskelijat halusivat pitää LAN-tapahtuman, jossa osallistujat eli lanittajat kerääntyvät samanhenkisten ihmisten kanssa pelaamaan lähiverkossa, surffailemaan ja chättäilemään netissä, kilpailemaan erilaisissa turnauksissa sekä tietenkin pitämään hauskaa samanhenkisten ihmisten kanssa. Kuinka tämä eroaa sitten kotona pelailuun? Lanittajat pääsevät sosialisoitumaan samanhenkisten ihmisten kanssa sekä näkemään tuttuja jo entuudestaan, eikä näin ollen ole yksin kotona omassa nurkassaan.
 

Ikäraja

Tapahtumamme on täysin ikärajaton, mutta suosittelemme alle 13-vuotiasta tulemaan kaverin kanssa ja saapuvan paikalle vanhempien seurassa tai suostumuksella.

Turvallisuus – Onko tämä turvallista?

Turvallisuudesta vastaa kokeneet järjestyksenvalvojat. Tapahtuman järjestäjät seuraavat myös tapahtuman kulkua ja yleistä turvallisuutta 24 tuntia vuorokaudessa. Vaikka järjestäjämme pyrkivät tekemään parhaansa, jokainen kävijä on viime kädessä itse vastuussa omasta terveydestään ja omaisuudestaan, joten käykää lapsesi kanssa yhdessä seuraavat asiat läpi, jotta hän osaa pitää huolta itsestään:

Tavaroita ei tulisi missään vaiheessa jättää ilman valvontaa. Hyvä olisi, jos kaverit katsoisivat tavaroiden perään aina kun lapsesi poistuu paikaltaan.

Nukkuminen on tarpeen, että lapsesi välttyy onnettomuuksilta ja pystyy paremmin pitämään itsestään sekä kaverista huolen sekä pitämään hauskaa.

Muistuta lastasi syömään riittävän usein ja monipuolisesti sekä juomaan runsaasti vettä.

Tutustukaa yhdessä tapahtuman sääntöihin ennen tapahtumaa.

Tarkista vakuutusyhtiöltäsi mahdolliset toimintatavat jos jotakin tapahtuu.

Miten tavoitan lapseni tapahtumassa?

Paras tapa saada yhteys lapseen on tietenkin matkapuhelin, jos hänellä semmoinen on. Pimeästä salista on vaikea löytää tiettyä henkilöä, mutta sähköpostiin saapunut tilausvahvistus sisältää tiedon istumapaikoista, joka helpottaa järjestäjien työtä löytää kyseinen henkilö tapahtumasta tarpeen niin  vaatiessa. Meillä on myös tapahtuman ajan toimiva puhelinnumero, jonka löydät Ota yhteyttä -sivulta, josta meidät saa myös kiinni. Voit myös tulla käymään tapahtumassa, sillä sisäänpääsy on maksuton.

Tavaroiden turvallisuus

LAN-tapahtumissa on harvemmin varkaustapauksia, mutta on suositeltavaa, että omia tavaroita ei jätettäisi yksikseen vaan pyydettäisiin esim. vieressä olevaa kaveria hetken katsomaan niitä jos käy jossain. Tavarat on myös hyvä merkitä jotenkin, että tunnistaa ne omakseen esimerkiksi teipin palasella, jossa nimikirjaimet.

Muistuttaisimme, että kävijät ovat itse vastuussa tapahtumaan tuoduista tavaroista. Suomen suurimmassa lan/demoparty -tapahtumassa Assembly Summerissa on vuosittain 0-5 varkaustapausta, joka on erittäin vähän suhteutettuna valtavaan kävijämäärään (+5000 henkilöä). Aikaisempina vuosina emme ole saaneet yhtäkään ilmoitusta varkaustapauksista.

Lisäkysymykset?

Pyrimme kattamaan tärkeimmät kysymykset tässä dokumentissa, mutta mikäli mieltä askarruttaa jokin asia, johon et löydä vastausta sivustolta, niin älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Helpoiten voit ottaa meihin yhteyttä lomakkeen avulla tai sosiaalisessa mediassa.